VAN ALLE MARKTEN

Hans Van Acker (°1978) is Master in de Rechten (UGent, 2001).

Hij combineert een ruime ervaring (20 jaar) als advocaat en in-house bedrijfsjurist.

Van 2001 tot 2011 was hij advocaat, aan de Gentse en Brusselse balie, waar hij voornamelijk actief was in vennootschapsrecht (M&A), ondernemingsrecht, financieel recht en commerciële contracten. Hij trok ook geregeld de toga aan, een metier apart.

Hans werkte nadien bijna 10 jaar “in-house” als Legal Manager voor een gerenommeerde private financiële instelling. Hij was er jaren de legal verantwoordelijke voor de afdeling Corporate Finance, actief in onder meer M&A, kapitaalmarkten, financiële analyses en waarderingen.

In die hoedanigheid bouwde hij verder een ruime expertise op inzake vennootschapsrecht, M&A-transacties, corporate finance, kredieten, genoteerde vennootschappen, private equity.

Hans was betrokken bij diverse “fundraisings” en “capital market” transacties (o.a. IPO’s, kapitaalsverhogingen, obligatie-uitgiftes etc.) in diverse sectoren, voor zowel private als genoteerde vennootschappen. 

Hans was tevens (deeltijds) praktijkassistent aan de UGent, waar hij bijstand verleende in onderwijstaken voor de vakken handelsrecht, distributiecontracten, faillissementsrecht en gerechtelijke reorganisatie en vennootschapsrecht. Op vandaag is hij nog extern lid van het Financial Law Institute aan de UGent (http://www.law.ugent.be/fli/). 

VOOR ALLE MARKTEN

Hans is vlot meertalig (NL, ENG, FR) en draft ook juridische documenten in al deze talen.

Hans spreekt vooral de taal van de mensen, technisch-formeel wanneer het moet, maar vooral duidelijk en begrijpelijk, in de taal van de klant. Zoals het gebeurt “op de markt”. Als het kan in het passend dialect.

Hans is tevens oprichter en inspirator van Legal Ghentians, een informeel netwerk voor “Gentse” juristen met transactionele (“Brusselse”) ervaring. 

 

https://usercontent.one/wp/www.mercatolegal.be/wp-content/uploads/2020/10/HVA-640x771.jpg

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.